אודות מועצת ארגוני הילדים והנוער, עמותה ללא מטרות רווח

בשנת 2013 הקמנו את מועצת ארגוני הילדים והנוער כארגון הגג של ארגוני הנוער בישראל במטרה לעבוד לראשונה יחד כארגוני נוער, על מנת להגדיל את מספר הילדים ובני הנוער הלוקחים חלק בפעילות חינוכית ערכית בלתי פורמלית ברחבי הארץ.

המועצה מאגדת, מרכזת ומייצגת את הפעילות ועבודת המטה המשותפת של ארגוני נוער אלו: נוער מד”א, נוער לתת, אחריי, פרחי הדגל, נוע”ם, אות הנוער, עוז, איגי, חוגי סיירות של קק”ל, צבאות השם, קדימה, הצופים הקתולים, מרכז מעשה, הצופים הערבים, אור ישראלי, יחדיו, השומר החדש – התנועה החדשה, חינוך לפסגות ועמותת תפוח (נטע).

בנוסף המועצה מאגדת, מרכזת ומייצגת את הפעילות ועבודת המטה המשותפת של מסגרות ההתנדבות לשנת שירות אלו: אות הנוער, אחריי, איגי, בינ”ה, השומר החדש – התנועה החדשה, חוגי סיירות של קק"ל, כנפיים של קרמבו, מרכז מעשה, נועם, נוער מד”א, קדימה, נטע, בקהילה, צמרת, תרבות והחברה להגנת הטבע.

במהלך השנים מיקמנו את מפעל ארגוני הנוער בקטגוריית החינוך הערכי, כמפעל לגיטימי, חי, בועט ומוביל לצד פעולות חינוך ערכיות נוספות. עשינו זאת בעבודה קשה, בחריצות ובעיקר תוך חתירה למקצוענות בקרב הארגונים בנושאים רבים ביניהם שיתופי פעולה עם משרדי ממשלה, קרנות וכמובן רשויות מקומיות, וקפיצות מדרגה מקצועיות בתחומי הבטיחות, הביטחון, המפעלים, הכשרת המד”צים ועבודה נכונה ואפקטיבית בתהליכי רגולציה.

במהלך השנים מיקמנו את מפעל ארגוני הנוער בקטגורית החינוך הערכי, כמפעל לגיטימי, חי, בועט ומוביל לצד פעולות חינוך ערכיות נוספות ולצד מפעלן המפואר של תנועות הנוער

“כל ילד, ילדה, נער ונערה בישראל יקבלו הזדמנות אמיתית
להשתתף בפעילות פנאי חינוכית ערכית ומקצועית.”

חזון מועצת הילדים והנוער

תחומי ליבה/פעילות

  • קשרי ממשל
  • סיוע, ייעוץ, ליווי והכוונה
  • פיתוח משאבים
  • שיתופי פעולה
  • הכשרות מקצועיות
  • מחקר ופיתוח

צוות המועצה

שאלות ותשובות

  • כיצד חניך בארגון משתלב בקהילה?

    לחניך הפעיל בארגון נוער קיימים אפיקי התפתחות רבים (הדרכה, מכינות, שנות שירות וקהילות בוגרים), שכולם מחזקים את תחושת השייכות של החניך, ומאפשרים לו לתרום בחזרה לקהילה.

  • האם ארגוני נוער עובדים בשיתוף פעולה עם בתי ספר?

    בתי ספר מהווים פלטפורמה לגיוס חניכי וחניכות ארגון הנוער. חוזר מנכ"ל משרד החינוך המעודכן מיולי 2015 הסדיר את מערכת היחסים בין ארגוני הנוער למנהלי ומנהלות בתי הספר וקרא לפעול לעידוד הצטרפות תלמידים ותלמידות לארגוני נוער.

  • האם ארגוני הנוער מוכרים לתוכנית התפתחות אישית ומעורבות חברתית קהילתית ("מחויבות אישית")?

    כן. החל משנת 2014 אפשר לממש את שעות ההתנדבות של המחויבות האישית בכלל ארגוני הנוער המוכרים על ידי משרד החינוך.

  • האם הארגונים גובים תשלום על ההשתתפות בפעילות?

    מרבית הארגונים גובים תשלום, אך זהו בדרך כלל תשלום סמלי בלבד, כשלרבים מהם מדובר בדמי רצינות בלבד. זאת, מתוך אמונה שתהליך חינוכי מתאפשר על ידי התמדה וסדירות של הגעה, ותשלום סמלי יוצר תחושת מחויבות. עם זאת, כאמור המטרה היא כמובן לאפשר לילדים ובני נוער מכל שכבות האוכלוסייה להצטרף לפעילות, ולכן מדובר בתשלום סמלי אם בכלל.

  • מה ההבדל בין תנועת נוער לארגון נוער?

    בשני המקרים מדובר בארגון המעניק לנוער חינוך ערכי בלתי-פורמלי איכותי אחרי שעות בית הספר, אך ישנם שני דברים שמבדילים בין התנועה וארגון הנוער:
    א. ארגון נוער מתמקד בכלי מקצועי (יצירה ואומנות, הכנה לצה"ל, סיירות, הצלת חיים, צופיות וכדומה), וסביבו מתהווה העשייה החינוכית הערכית, כאשר תנועת נוער מחנכת לתפישת עולם אידיאולוגית ולרוב פוליטית, ובונה את עולמה הערכי סביב אותה התפישה.
    ב. בארגון נוער סגל ההדרכה מבוסס על שילוב בין רוב של מדריכים מקצועיים בוגרים לצד מדריכים צעירים, בתנועת נוער רוב המדריכים צריכים להיות מדריכים צעירים.

  • למה דווקא ארגוני נוער?

    המציאות השתנתה. הנוער של היום צמא לפעילויות חדשניות ומסקרנות בתחומי עניין אחרים המעסיקים אותו. באמצעות הכלי המקצועי, ארגוני נוער רותמים ילדים ובני הנוער לפעילויות חינוך אטרקטיביות, רלוונטיות ומגוונות המשאירות את החניכים עם טעם של עוד.

FEEDBACK

Description

Accessibility Statement

array(0) { }